Hopp til innholdet Gå til bunntekst

Veileder, sykepleier og grunder

Helene Vedvik

Biografi

Jeg har vert overvektig siden barn og kan ikke huske annet liv enn å vere ei stor jente. Det har jeg kjent på kropp og sjel. Har mye erfaringer med både opp- og nedturer jojo slanking og desperate forsøk gir. Fekk ide etter hvert til å designe mitt eget kurs - siden jeg hadde så mange mislykka forsøk hos andre aktører. Klarer ikke digitale kurs å aktivere kampvilje, motivasjon og andre "triggere" til stabil vekt - så fyke pila dessverre fort opp igjen. Nå har jeg gått ned mange kilo og holdt vekten etterpå. Begynner på mitt fjerde år med stabil vekt.

Jeg har masterutdanning og har selv gjort analyse og kvalitativ forskning på overvekt og testpersoner med ulike livsstilsutfordringer. Det har gitt godt grunnlag for kurset. Det meste sitt i hode og tankene våre – og derfor har jeg lagt stor vekt på det i Helse Først kurs.

Likevel er det viktigste i livet å være frisk og ha det bra. Med over 20 års erfaring innen akuttmedisin (hjerte, lunge, kreft, akuttmottak og medisinsk nødhjelp) har jeg erfart at mange har forkorta levetid på grunn av livsstil, overvekt og psykiske problemer. Mange kjenner heller ikke til klassiske symptom på alvorlig sykdom - som kanskje kunne fått et annet utfall ved raskere hjelp. Jeg synes derfor det er viktig at erfaringer og kunnskaper blir delt - slik at vi kan forebygge og avdekke alvorlig sykdom tidligere.

Jeg håper kurset motiverer deg til sunnere og langvarige forandringer som kroppen og helsen din har glede av. Vi er heldige som lever her og nå - og bør ikke utsette viktige grep for helsen for lenge. Da kan det bli for sent.

Helse Først teamet ønsker du skal ha god opplevelse under kurset og lykkes med dem målsetninger du bestemmer deg for. Ingen er for små og ingen er for store. Du klarer det du vil - om du virkelig vil.
Min erfaring er at vi bør være forsiktig med å bruke mye penger på quick fix løsninger. "Høres noe ut til å være for bra til å være sant – så er det gjerne det". Jeg har mye mer tru på dette kurset og få hjelp av positive og dyktige veiledere til å heie deg fram til målstreken.
Pengene du sparer kan du bruke til premie til deg selv - når målet er nådd.

Med dette vil jeg avslutte med å ønske deg en fin dag videre.

Gi meg eller de andre veilederne en lyd om du vil ha hjelp. Vi er her for deg.

Beste helsing

Helene Vedvik