Hopp til innholdet Gå til bunntekst

Veileder Ambulansearbeider sykepleier

Roger Andre Vie Hansen

«Livsstilsendring er ikke gjort på en dag, ha et langsiktig tidsperspektiv»

Biografi

Ville du fylt bensin på en dieselbil? Hva skjer dersom du ikke har kontroll på motoroljen på bilen og den går tørr? Hva skjer dersom man har nedslitte bremseskiver på bilen og man plutselig har bruk for dem?

Slike spørsmål kan man stille seg om kroppen vår også. Fyller man på med usunn mat, mat som ikke er det rette drivstoffet for kroppen, vil den ikke fungere slik den skal. Har man ikke dei riktige næringsstoffene i kroppen vil den låse seg å slutte å fungere skikkelig. Har man ikke vedlikeholdt den fysiske formen vil man ikke kunne nødbremse den dagen man har bruk for det.

Roger Andre er utdannet sykepleier og ambulansearbeider med 20 års erfaring innenfor akuttmedisin. Etter 15 år i ambulansetjenesten og snart 5 år som sykepleier ved medisinsk nødtelefon har han både sett og hørt mye forskjellig opp igjennom sin karriere om hva dårlig vedlikehold av kroppen kan gjøre med helsen når en akuttfase oppstår. Det å ha en god helse er viktig i det daglige livet, men det er enda viktigere å ha god generell helse når en skade eller sykdom oppstår slik at du har reserver å ta av den dagen du trenger det.
Roger Andre har selv slitt med moderat overvekt, og har vert opp og ned i vekt i flere perioder. Flere forskjellige "slankekurer" har vert prøvd, men det viser seg at nøkkelen til bedre helse er livsstilsendring. Det å gi kroppen god og riktig næring, samt holde kroppen i generell god fysisk form er veien å gå. Det er ikke gjort på en dag, det er viktig å se på det i et litt lenger tidsperspektiv. Det vil komme opp og nedturer underveis, men det viktige er å ikke gi seg selv om man går på en "smell". Se framover, start på nytt, start i det små og jobb deg oppover. ALT HJELPER!